TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - Tekirdağ Anadolu Lisesi

Nis

Almanca öğretmenimiz Esin ÜRKMEZ tarafından hazırlanan Türk Halk Oyunları Ekibimiz Bursa'da yapılan bölge yarışmasında birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı  Okul müdürümüz Mehmet SOLAK, Türkiye Halk Oyunları Finallerine katılmaya hak kazanan ekibimizi tebrik etti.

Nis

Okulumuz öğrencileri Ceren KONDAL ve Tuğba GÜNDAL tarafından Türk Mitolojisini tanıtmayı, sevdirmeyi ve eğlendirerek öğretmeyi amaçladıkları kitapları "Köklerden Göklere Türk Mitoloji"si kitabı Ötüken yayınevinden yayımlanarak okuyucularıyla buluştu. Okulumuzda gerçekleştirilen törenle öğrencilerimize teşekkür belgelerini okul müdürümüz sayın Mehmet SOLAK tarafından takdim edildi.

Nis

Tekirdağ Anadolu Lisesi çalışanları, geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi. Okul müdürümüz Mehmet Solak, organizasyonda emeği geçen çalışanlarımıza teşekkür etti.

Mrt

Mevlana İlkokulunun koordinesinde sürdürülen Omurilik Felçlileri Derneğine Mavi Kapak desteğimiz sürmektedir.

Mrt

Liselerde Bilim Uygulamaları kapsamında; Prof. Dr. Metin Tuna(Namık Kemal Üniversitesi) ve Lindsey C. Ruhl(The University of Vermont-USA/Crops and Soils Coordinator) Tekirdağ Anadolu Lisesi'ne gelerek, İklim değişikliği ve iklim değişikliğinin toprak ve tarım üzerindeki etkilerini içeren sunumlarını gerçekleştirmişlerdir.

Organizasyonda emeği geçen Biyoloji öğretmenimiz Dr. Gülsemin Savaş Tuna ve Coğrafya öğretmeni Çetin ÇINAR'a okul müdürümüz teşekkür etti

Mrt

Bakanlığımız Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı fen liseleri ve merkezi sınavla öğrenci alan Anadolu liselerindeki öğrencilerde; bilimsel toplantılar yoluyla bilim, teknoloji, çevre, ekonomi, eğitim, değerler, coğrafya, tarih, kültür, edebiyat, sanat, ekonomi, hukuk, politika vb. alanlarda farkındalığın oluşturulması ve bilimsel düşünme, araştırma yapma, rapor hazırlama, kendini ifade etme, sunum yapma gibi akademik alanlara yönelik çalışmalara altyapı oluşturabilecek becerilerin geliştirilmesinin hedeflendiği Liselerde Bilim Uygulamaları Programı çerçevesinde okul içi bilimsel toplantılarımızı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halit Eren ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gürcan Ayvaz'ın katılımlarıyla gerçekleştirdik.

Mrt

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Programın ardından okul müdürümüz Mehmet SOLAK, programı düzenleyen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik etti.

Mrt

2023-2024 eğitim öğretim yılı okullararası Tekirdağ Mahalli Gençler Satranç yarışmasında gençler genel kategorisinde  okulumuz satran takımı İl İkincisi olmuştur.  Okul müdürümüz öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik etti.

Mrt

Matematiğin Güler Yüzü, Şanlıurfalı Matematik Öğretmeni Mustafa Güler, okulumuzun daveti üzerine  misafirimiz oldu.

Mrt

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Liselerarası Tekirdağ Halk Oyunları Yarışması kapsamında okulumuz halk oyunları ekibi, Tekirdağ İl birincisi olmuştur. Okul müdürümüz Öğrenci ve öğretmenimizi başarılarından dolayı tebrik ederek bölge yarışmasında başarılar diledi.

Mrt

9.Sınıf öğrencilerinden oluşan 21 kişilik proje hazırlama ekibimiz danışman öğretmenimiz BT Formatörü R.Serkan GÜRSEL rehberliğinde proje hazırlıklarına devam ediyor.

Tübitak 2204 Proje Yarışması için 6 proje hazırlayan öğrencilerimiz TEKNOFEST 2024 için 7 proje başvurusu yaptılar.

Proje Hazırlama Ekibimiz okulumuzun Yazılım ve Tasarım Atölyesini aktif bir şekilde kullanarak yeni proje fikirleri geliştirmeye devam ediyor.

Mrt

Medeniyet, Düşünce ve Değerler Kulübü Şubat ayı değeri olan "SORUMLULUKLARIMIZ" kapsamında öğrencilerimizin doğa ve eleceğimiz ile ilgili sorumluluklarına katkıda bulunmak amacıyla 29 Şubat 2024 tarihinde okulumuz bahesine çeşitli tür ve sayıda fidan dikim etkinliği erçekleştirilmiştir.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

Kılavuzda resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ile özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak olan bursluluk sınavı ile ilgili usul ve esaslara yer verildi.

Bu yıl 21 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan sınava başvurular, 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Şbt

Uluslararası Çocukluk Çağı Kanserleri Günü olan 15 Şubat’ta çocukluk çağı kanserleri hakkında farkındalık yaratmak, kanserli çocuklar ve ergenlere, hastalık sonrası hayatta kalanlara ve ailelerine destek sağlamak için küresel bir iş birliği kampanyası yürütülmektedir. 2002 yılından bu yana her yıl 15 Şubat günü, küresel çapta gerçekleştirilen etkinliklerle dünyanın neresinde yaşarlarsa yaşasınlar kanserli tüm çocuk ve ergenlerin tedavi, bakım ve desteğe eşit erişim ihtiyaçlarına dikkat çekilmektedir.

Ock

2023-2024 eğitim ve öğretim yılı 1. dönemi tamamlandı. Birinci dönem sonu itibariyle ilk üç dereceye iren öğrencilerimize Okul Müdürü Mehmet SOLAK ve sınıf rehber öğretmenlerimiz tarafından çeşitli hediyeler verildi. 656 öğrenciye Takdir Belgesi, 46 öğrenciye Teşekkür Belgesi ve 198 öğrenciye Onur Belgesi dağıtmanın gurur ve mutluluğunu yaşadık.